O kojem kraljevstvu je Izaijino proroštvo iz 65. poglavlja?

O kojem kraljevstvu je Izaijino proroštvo iz 65. poglavlja? Ako pročitamo cijelo poglavlje, dolazimo do stihova koji spominju da će biti UMIRANJA. Ako je to proroštvo o novoj Zemlji i novom Nebu u vječnosti, a Božja Riječ kaže da u njoj neće biti SMRTI, onda je jasno da se Izaijino proroštvo ne odnosi na kraljevstvo nebesko.

 

Evo dokaza:

Ivan 14, 1»Neka se ne uznemiruje srce vaše! Vjerujte u Boga

i u mene vjerujte!

2U domu Oca mojega ima mnogo stanova.

Da nema, zar bih vam rekao:

‘Idem pripraviti vam mjesto’?

3Kad odem i pripravim vam mjesto,

ponovno ću doći i uzeti vas k sebi

da i vi budete gdje sam ja.

4A kamo ja odlazim, znate put.«

 

Pitanje: Kamo je Isus uzišao? Odakle će doći? Gdje će s Njim biti uzeti Njegovi vjerni? Koliko dugo?

 

Odgovor:

1. Solunjanima 4, 15Ovo vam uistinu velimo po riječi Gospodnjoj: mi živi, preostali za dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su usnuli. 16Jer sam će Gospodin – na zapovijed, na glas arkanđelov, na zov trublje Božje – sići s neba. I najprije će uskrsnuti mrtvi u Kristu, 17a zatim ćemo mi živi, preostali, zajedno s njima biti poneseni na oblacima u susret Gospodinu, u zrak. I tako ćemo uvijek biti s Gospodinom. 18Tješite se dakle uzajamno ovim riječima!

 

Otkrivenje 20, 44I vidjeh prijestolja – onima što sjedoše na njih dano je suditi – i duše pogubljenih zbog svjedočanstva Isusova i zbog Riječi Božje i sve koji se ne pokloniše Zvijeri ni kipu njezinu te ne primiše žiga na čela svoja ni na ruke. Oni oživješe i zakraljevaše s Kristom tisuću godina. 5Drugi mrtvi ne oživješe dok se ne navrši tisuću godina. To je ono prvo uskrsnuće. 6Blažen i svet onaj tko je dionik toga prvog uskrsnuća! Nad njim druga smrt nema vlasti: oni će biti svećenici Božji i Kristovi i s njime će kraljevati tisuću godina.

 

Šta slijedi nakon tih tisuću godina na nebu? To sad nije tema! 🙂  Ako nekoga zanima, sve piše u Božjoj Riječi! 🙂

Amen!

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *