Tko je dao uzorak za gradnju Solomonov hrama?

Tko je dao uzorak za gradnju Solomonov hrama?

“Uporedjenjem Solomonovog hrama sa Dioklecijanovom palatom u Splitu za koji neki istrazivaci tvrde da je hram paganskog boga Ilije koji se nalazio na istom mestu pre nego sto su Rimljani osvojili tu teritoriju i Dioklecijan sagradio svoju palatu, primecujem jednu karakteristicnu razliku, naime ova danasnja Dioklecijanova palata ima 6 kula okolo, dok je Solomonov hram imao 7. Nas istoricar Deretic tvrdi da je Solomon zamolio Tirskog kralja Hirama da mu sagradi hram u Jerusalimu, a ovaj je to ucinio po uzoru na paganski hram boga Ilije. Pitam se ima li kakvog osnova za takvu tvrdnju? Slicnosti postoje ali… Sta vi mislite?”~ pitanje postavio Miloš Popadić na Facebooku

ODGOVOR potkrepljen Biblijom, napisala Gordana Mišić, vođena Duhom Svetim.

Nemam šta misliti, sve je zapisano u Bibliji, samo treba čitati, …:

 1. Ljetopisa 6,6 Ali sam izabrao Jeruzalem da u njemu obitava moje Ime i odabrao Davida da zapovijeda mojem narodu izraelskom.`
 2. Ljetopisa 6,7 Otac mi David naumi podići Dom Imenu Jahve, Boga Izraelova,
 3. Ljetopisa 6,8 ali mu Jahve reče: `Naumio si podići Dom Imenu mojem, i dobro učini,
 4. Ljetopisa 6,9 ali nećeš ti podići toga Doma, nego tvoj sin koji izađe iz tvoga krila; on će podići Dom Imenu mojem.`
 5. Ljetopisa 6,10 Jahve ispuni obećanje svoje: naslijedio sam oca Davida i sjeo na prijestolje Izraelovo, kako obeća Jahve, podigao Dom Imenu Jahve, Boga Izraelova,
 6. Ljetopisa 6,11 i namjestio Kovčeg u kojem je Savez što ga Jahve sklopi sa sinovima Izraelovim.
 7. Ljetopisa 6,12 Tada Salomon stupi, u nazočnosti svega zbora Izraelova, pred žrtvenik Jahvin i raširi ruke.
 8. Ljetopisa 6,13 Salomon je, naime, bio napravio tučano podnožje, dugo pet lakata i široko pet lakata, a visoko tri lakta, i stavio ga nasred predvorja; stavši na nj, kleknuo je pred svim zborom Izraelovim i, raširivši ruke k nebu,
 9. Ljetopisa 6,14 rekao: “Jahve, Bože Izraelov! Nijedan ti bog nije sličan ni na nebesima ni na zemlji, tebi koji držiš Savez i ljubav svojim slugama što kroče pred tobom sa svim svojim srcem.
 10. Ljetopisa 6,15 Sluzi svome Davidu, mojem ocu, ispunio si što si mu obećao. Što si obećao na svoja usta, ispunio si svojom rukom upravo danas.

 

 1. Kraljevima 6,1 Četiri stotine i osamdesete godine po izlasku sinova Izraelovih iz zemlje egipatske, četvrte godine vladanja Salomonova nad Izraelom, mjeseca Ziva – to je drugi mjesec – poče graditi hram Gospodu.

 

itd…. tko želi nešto znati, taj se pomoli Bogu i On ga uputi na Njegovu Riječ, a ne na neke druge izvore, jer Bog najbolje zna koja je Riječ ISTINA, a koja je riječ LAŽ!! ”

“Miloš Popadić – Gordana Goga Mišić ovde je rec o arhitektonskom projektu Solomonovog hrama, to je tema.”

“Gordana Goga Mišić – Miloš Popadić Čitaj 1. Kraljevima i Ljetopisa, tamo ti piše i TKO je i OD čega gradio hram?!”

“Miloš Popadić ”tko želi nešto znati, taj se pomoli Bogu i On ga uputi na Njegovu Riječ, a ne na neke druge izvore, jer Bog najbolje zna koja je Riječ ISTINA, a koja je riječ LAŽ!!”

Odlicno.

U jednoj glavi biblijske Prve knjige o kraljevima stoji crno na belom:

„Hiram je poslao na tim lađama svoje sluge, mornare koji su poznavali more, sa slugama Solomonovim. Oni otploviše u Ofir, uzeše odande četiri stotine i dvadeset talenata zlata i donesoše ih kralju Solomonu.”

Gordana Goga Mišić gde se nalazila zemlja Ofir?”

“Gordana Goga Mišić – Miloš Popadić Miloše evo ti odgovor vezan za ARHITEKTONSKI projekat:

 1. Ljetopisa 28,19 Sve to u skladu s onim što Jahve napisa vlastitom rukom da bi razjasnio cijelo djelo za koje on pribavi uzorak.
 2. Ljetopisa 28,20 Tada David reče svome sinu Salomonu: “Budi junak, hrabar, i radi! Ne boj se i ne plaši se, jer će Jahve, Bog, moj Bog, biti s tobom! Neće te napustiti niti te ostaviti dok ne svršiš sav posao za službu oko Jahvina Doma.
 3. Ljetopisa 28,10 Uvidi sada da te Jahve izabrao da gradiš Dom za Svetište, budi junak i radi!
 4. Ljetopisa 28,11 Tada David predade sinu Salomonu uzorak trijema, njegovih kuća, riznica, gornjih soba, ćelija i doma Pomirilišta;
 5. Ljetopisa 28,12 uzorak svega što bijaše smislio u duhu za predvorja Jahvina Doma, za sve sobe unaokolo, za riznicu Doma Božjega, za riznicu posvećenih stvari,
 6. Ljetopisa 28,13 za svećeničke i levitske redove, za svaki posao u službi oko Doma Jahvina:

Jasno je TKO JE DAO NACRT!!! Jasno je Tko je izabranik Božji da taj nacrt sprovede u djelo! Jasno je sve, onome tko sluša Duha Svetog.

Što se tiče zemlje Ofir, to je samo mjesto odakle je dobavljan MATERIJAL za gradnju hrama…. ”

“Gordana Goga Mišić – Miloš Popadić Zemlja Ofir locirana na današnjem google earth ti je na mjestu Bab el Mandab južno od Jemana, pa se ti sad ravnaj… Eto, toliko od mene! Lijep pozdrav!”

“Gordana Goga Mišić “Nas istoricar Deretic tvrdi da je Solomon zamolio Tirskog kralja Hirama da mu sagradi hram u Jerusalimu, a ovaj je to ucinio po uzoru na paganski hram boga Ilije. Pitam se ima li kakvog osnova za takvu tvrdnju? Slicnosti postoje ali… Sta vi mislite?”

Deretićeva tvrdnja je OBIČNA IZMIŠLJOTINA, dakle LAŽ!

Pismo jasno naučava TKO JE DAO UZORAK HRAMA I KOME??

Sam Bog je izabrao Solomona i njemu je predan “uzorak” po kojem je Solomon izgradio hram BOGU ŽIVOME!!! Nema tu spomena nekih paganskih bogova.

 1. Ljetopisa 28,6 I rekao mi je: `Tvoj sin Salomon sagradit će meni Dom i moja predvorja; jer sam njega izabrao sebi za sina i ja ću mu biti otac.
 2. Ljetopisa 28,19 Sve to u skladu s onim što Jahve napisa vlastitom rukom da bi razjasnio cijelo djelo za koje on pribavi uzorak.

ETO!!!

Amen!

U Virovitici 29.05.2016., nedjelja, 10:07h,                                                Gordana  Mišić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *