ISPRAZNOST, STRAH, LJUBAV

ISPRAZNOST, STRAH, LJUBAV

“Zapamtite, nikada nećete spoznati puninu Hristovu dok ne budete spoznali ispraznost svega drugog osim Hrista.”~ Charles Haddon Spurgeon

“Now, remember, you will never know the fullness of Christ until you know the emptiness of everything else but Christ.”~ Charles Haddon Spurgeon

Kad čovjek, nakon prvotnog “straha”, prihvati Božji DAR LJUBAVI, onda sve poprima mnogo ljepše značenje i gubi se “ispraznost”. ~ Gordana Mišić

Ivan 12,25   Tko ljubi svoj život, izgubit će ga. A tko mrzi svoj život na ovome svijetu, sačuvat će ga za život vječni.

 

Propovjednik 2,1 Tad rekoh u srcu svom: “Daj da okušam užitak i vidim što naslada pruža” – ali gle: i to je ispraznost!

Propovjednik 2,11           A onda razmotrih sva svoja djela, sve napore što uložih da do njih dođem – i gle, sve je to opet ispraznost i pusta tlapnja! I ništa nema valjano pod suncem.

 

Propovjednik 9,1 Razmišljah o svemu tome i shvatih kako su i pravednici i mudraci, sa djelima svojim, u Božjoj ruci; i čovjek ne razumije ni ljubavi ni mržnje, i njemu su obje ispraznost.

Propovjednik 9,2            Svima je ista kob, pravednomu kao i opakom, čistomu i nečistomu, onomu koji žrtvuje kao i onomu koji ne žrtvuje; jednako dobru kao i grešniku, onomu koji se zaklinje kao i onomu koji se boji zakletve.

Propovjednik 9,3            Najgore je od svega što biva pod suncem ovo: ista je kob svima, ljudsko je srce puno zla, ludost je u srcima ljudi dok žive, a potom se pridružuju mrtvima.

 

Propovjednik 8,12          I grešnik koji čini zlo i sto puta, dugo živi. Ja ipak znam da će biti sretni oni koji se boje Boga jer ga se boje.

 

Djela apostolska 13,26 “Braćo, sinovi roda Abrahamova, vi i oni koji se među vama Boga boje, nama je upravljena ova Riječ spasenja.”

 

  1. Petrova 2,17 Sve poštujte, braću ljubite, Boga se bojte, kralja štujte!

 

Mudre izreke 16,6           Vježbanjem u vjernoj ljubavi očišćava se krivnja zlodjela; strahom Gospodnjim izbjegne se zlu.

 

Efežanima 2,4      Ali, Bog je izobilan u milosrđu; zbog velike ljubavi kojom nas je volio,

 

  1. Ivanova 4,18 U ljubavi nema straha, nego savršena ljubav izgoni strah; jer strah ima muku, a tko se boji, nije savršen u ljubavi.

    Ponavljam; kad čovjek, nakon prvotnog “straha”, prihvati Božji DAR LJUBAVI, onda sve poprima mnogo ljepše značenje i gubi se “ispraznost”. J

    U Virovitici 09.04.2017., nedjelja, oko 14 sati Gordana Mišić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *