Da li se prilikom stvaranja govori o doslovnim danima i pominju li se dinosauri u Bibliji?

Dinosauri se pominju u Bibliji, evo stihova u kojima se pominju:

Postanak 1, 21 Stvori Bog morske grdosije I svakovrsne žive stvorove što mile I vrve vodom I ptice krilate svake vrste. I vidje Bog da je dobro. 22I blagoslovi ih govoreći:”Plodite se I množite I napunite vode morske! I ptice neka se namnože na zemlji! 23Tako bude večer, pa jutro – dan peti. 24I reče Bog:”Neka zemlja izvede živa bića, svako prema svojoj vrsti: stoku, gmizavce I zvjerad svake vrste!” I bi tako. 25I stvori Bog svakovrsnu zvjerad, stoku I gmizavce svake vrste. I vidje Bog da je dobro……….
Postanak 1, 30A zvjerima na zemlji I pticama u zraku I gmizavcima što puze po zemlji u kojima je dah života – neka je za hranu sve zeleno bilje!” I bi tako. 31I vidje Bog sve što je učinio, I bijaše veoma dobro. Tako bude večer, pa jutro – dan šesti.
Postanak 2, 20Čovjek nadjene imena svoj stoci, svim pticama u zraku I životinjama u polju….
Postanak 3, 1Zmija bijaše lukavija od sve zvjeradi što je stvori Jahve, Bog….
Postanak 3, 14Nato Jahve, Bog, reče zmiji:”Kad si to učinila, prokleta bila među svim životinjama I svom zvjeradi divljom! Po trbuhu svome puzat ćeš I zemlju jesti sveg života svog!

Dakle, da li se tu radi o doslovnih 6 dana stvaranja I dinosaurima?

Bog je stvarao tako da je uvijek nakon učinjenog napomenuo da je bilo večer, pa jutro kao jedan dan. Time nam On sam kaže da su se večer, pa jutro, računali kao jedan dan od 24 sata od samog početka stvaranja, On je time upravljao, prije nego što je stvorio svjetlila na nebu kojima je prepustio ulogu da označavaju I dijele noć od dana. To je jasno vidljivo u početnim stihovima, kad Bog za sebe kaže da je rastavio svjetlost od tame. On nije prepustio tako nešto stvorenim nebeskim tijelima, nego je njima dao zadatak da BUDU ZNACI na nebu po kojima će se čovjek moći orjentirati u vremenu.

Sam Bog je odredio vrijeme rekavši:”Tako bude večer, pa jutro – dan prvi.” Budući da Židovi I dan danas računaju vrijeme na takav način I da svjetlila još uvijek imaju isti zadatak, da budu ZNACI blagdanima, danima I godinama, po tome je jasno da se prilikom stvaranja neba I zemlje radi o doslovnim danima. Da se radi o godinama, onda Bog ne bi rekao:”Tako bude večer, pa jutro – dan prvi.”, nego bi naglasio da se radi o godini ili stoljeću ili tisućljeću ili milionima I milijardama godina. Znamo da je Bogu jedan dan kao tisuću godina, a tisuću godina kao jedan dan, ali je čovjeku dao svjetlila na nebu po kojima čovjek treba računati vrijeme. Bog je rekao čovjeku da će u DAN KAD OKUSI PLOD SA ZABRANJENOG STABLA, zacijelo umrijeti, a mi znamo da čovjek nije umro ISTOG DANA, već da je živio još 930 godina, znači ušao je u 1. tisućljeće, koje računajući po Božjem, može biti upravao taj DAN U KOJEM JE ZACIJELO UMRO. Tako je Bog samo dokazao svoju milost prema svojim stvorenjima, jer čovjeku je puno značilo da živi što duže, a u Božjim očima tih 930 godina, bile su kao jedan dan.

Sad da se vratim na dinosaure. Bog je stvorio razne životinjske vrste, a među njima je bilo I GRDOSIJA (to bi odgovaralo veličini dinosaura). Bog je stvorio gmizavce I zvjerad (to bi odgovaralo životinjskoj vrsti dinosaura). Bog je rekao da zvjeradi I gmizavcima za hranu daje sve zeleno bilje (to bi odgovaralo tome da su dinosauri bili biljojedi, a ne mesojedi). Čovjek je svim životinjskim vrstama I pticama nadjenuo imena (to bi značilo da je I dinosaurima dao neko ime). Bog je prokleo zvjer (koja je bila lukava zmija), na takav način da će PUZATI po zemlji (to bi moglo značiti da se upravo radi o ZMIJI kad se govori o dinosaurima). Zašto? Jednostavno, ako je prije nego što je Bog izrekao prokletstvo za ZVIJER LUKAVU ZMIJU, ona imala u sebi dah života, a Bog joj je rekao da će ODSADA PUZATI SVEG ŽIVOTA SVOGA, to znači da je Bog od te zvjerske vrste uzeo sposobnosti koje je imala I osudio je na propast (to bi odgovaralo čudesnom IZUMIRANJU DINOSAURA KAO POSEBNE VRSTE ŽIVOTINJA).

Dakle, radi se o drugačijoj vrsti zmije od ove današnje koju mi poznajemo, jer je bila LUKAVIJA OD SVE ZVJERADI. Nakon izricanja prokletstva, njoj su ODUZETE SPOSOBNOSTI I ona postaje, gmizavac kakvog danas poznajemo da puzi na trbuhu po zemlji.

Treba ozbiljno shvaćati kad Bog nekome izgovori neko PROKLETSTVO.

To jako dobro znaju trudnice kad imaju porođajne trudove, kakvo je to prokletstvo koje im je Bog namijenio zbog Evinog grijeha I prijestupa.

To jako dobro zna i čovjek koji cijelog svog životnog vijeka „jede kruh u znoju lica svoga“, zbog veće poslušnosti prema svojoj ženi, koja je od njega stvorena, nego prema Bogu koji je njega stvorio.

Zaključak na temu: Večer, pa jutro kao dan, jest današnji doslovni dan od 24 sata, a tako je bilo I prilikom stvaranja. Grdosija, biljojed, gmizava zvijer, lukava zmija je bila vrsta životinja po današnjem imenu DINOSAUR, prije nego što ju je Bog PROKLEO I iz nje uzeo dah života.
Amen!

♪♫♪♥♥♥ * ♪♫♪ D.M.+G.M.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *