O BOŽE, ZAR SI POZVAO MENE?

razgovor na temu ljudske slobodne volje u izboru i Božje svete volje

Sad ja tebe pitam, TKO IMA JEDINO MOĆ PROMIJENITI LJUDSKO SRCE? ~ pitanje upućeno bratu Nikoli
od strane Gordane Mišić (u daljnjem tekstu razgovor između te dvije osobe)

Nikola odgovara:
Niko drugi, osim Onoga koji ga je i stvorio… Ustvari, to je i najlepsi dogadjaj koji se moze desiti na zemlji… To cini Bog, Duhom Svetim, zahvaljujuci Hristovim zaslugama, ali ipak, ako Mu mi dozvolimo…

Gordana Mišić:
E vidi ti njega, “ako mu mi dozvolimo”, pa zar to onda znači da stvorenje ima VEĆU MOĆ od Stvoritelja?

Nikola:
Nisam razumeo nasta konkretno mislis. Naravno da stvorenje nema vecu moc od Stvoritelja. O tome se ne moze ni pricati. Pitanje je bilo: “Ko ima jedino moc, promeniti ljudsko srce”? Sigurno se slazes samnom da to jedino Bog moze ciniti, On to i cini, ali sa kojim ciljem??? Gledaj ovako! Kad govorimo o promeni ljudskog srca, mi ustvari govorimo o NOVORODJENJU. I to je delo Sv. Duha koji prema Planu spasenja obnavlja grehom izgubljeno, Bozije oblicje u nama sto nam je jedina ULAZNICA u Bozije carstvo… I da pojasnimo: To jedino Bog moze ciniti, On to i cini, ali ne na silu… Otk.3, 20. “Evo stojim na vratima i kucam: Ako ko cuje glas moj i otvori vrata, ucicu k njemu i veceracu s njime”… Dakle, ko treba da “otvori vrata’? Zato rekoh: Ako Mu mi dozvolimo….

Gordana Mišić:
Nabukodonozor Mu NIJE OTVORIO, pa znamo kako je ta priča završila?!!!

Nikola:
Nema dva ista obracenja, svako na svoj nacin… Ali gledaj, kad bi sve zavisilo od Boga, citav svet bi umarsirao u Bozije carstvo. Nazalost, milijarde ce biti izgubljene, zasto??? Jednostavno, nisu otvorili vrata Hristu… On poziva: “Hodite k meni svi”… “Ovce moje slusaju moj glas i zamnom idu”… Spasenje je dakle nas IZBOR. Ako iko postuje nasu slobodnu volju, onda je to Bog. To je ljubav. A ljubav ocekuje odgovor ljubavi, zar ne???

Gordana Mišić:
“Spasenje je dakle nas IZBOR” ~ kaže Nikola

PISMO KAŽE:

Ivan 15,16   Ne izabraste vi mene, nego ja izabrah vas i postavih vas da idete i rod donosite i rod vaš da ostane te vam Otac dadne što ga god zaištete u moje ime.

Ivan 13,18   “Ne govorim o svima vama! Ja znam koje izabrah! Ali – neka se ispuni Pismo: Koji blaguje kruh moj, petu na me podiže.

Rimljanima 8,30            Koje pak predodredi, te i pozva; koje pozva, te i opravda; koje opravda, te i proslavi.

Rimljanima 11,32           Jer Bog je sve zatvorio u neposlušnost da se svima smiluje.

Apostolska djela 3,14    Vi ste odbili Sveca i Pravednika i zaiskali milost za jednog ubojicu.

 1. Petrova 2,8 i također jedan kamen spoticanja, stijena koja uzrokuje pad. Tu oni posrću, budući da su odbili vjerovati u Riječ, i to je ono čemu su bili predodređeni.

  SVIMA PONUĐENA MILOST, a Bog unaprijed ZNA tko neće prihvatiti Njegovu milost. Mnogo je zvanih, ali se malo odazvalo!

  Matej 22,14 Doista, mnogo je zvanih, malo izabranih.  

  Sjeti se one Isusove priče o gozbi, na koju su mnogi zvani, što je bilo?

  Matej 22,11            Kad kralj uđe pogledati goste, spazi ondje čovjeka koji ne bijaše odjeven u svadbeno ruho.

  Nema ulaska na GOZBU bez Bijele haljine Kristove, a ne naše PRAVEDNOSTI.

Zapazi da su i mudre i lude djevice IMALE lampe s uljem, ali samo one s DOVOLJNO ULJA UĐOŠE k Zaručniku.

Zapazi da mudre nisu davale ludima od svog ULJA, da ne bi njima usfalilo. Zapazi da se talanti udvostručuju, a onaj tko i onaj jedan zakopa, pa vrati, završava baš kao i lude djevice i kao gost na svadbi bez svadbenog ruha. Bog je OBILTAO PONUDIO MILOST SVIMA, a što tko čini, čini ili na slavu Božju ili sebi na štetu. Mogu ja misliti da sam nanovorođenjem već zakoračila na GOZBU, ali još uvijek sam na zemlji iz nekog meni nepoznatog razloga. Bog je taj koji zna razlog zbog kojeg su i nanovorođeni još uvijek na zemlji, a nisu već u nebeskom kraljevstvu. Nije moje (kao grešnog bića) da Bogu nešto DOZVOLIM, nego je do mene jedino da se Božjoj milosti predam, pa kako bude ili da uporno ODBIJAM milost Božju i time sama sebi priječim ulazak u Njegovo kraljevstvo. Hula koja je neoprostiva, upravo je ODBIJANJE Božje ponuđene milosti. Mogu ja nešto Bogu ne dozvoljavati, ali Ljubav i milost Božja ne trebaju moju DOZVOLU, već PREDANJE. Bog unaprijed zna koje će Mu se Njegovo stvorenje PREDATI, a koje neće. No On se može proslaviti i na jednim i na drugim “glinenim posudama”. Stoga, nije do mene i moje DOZVOLE, već do moje spremnosti na PREDANJE STVORITELJU, da me On oblikuje po svojoj svetoj volji. Pri tome nikako moja slobodna volja nije moćnija od Božje svete volje. Imam cio zemaljski život na raspolaganju da izvršim predanje Stvoritelju, pa ako mi to nije bilo dovoljno, drugu priliku neću dobiti. Mogu do samog kraja odbijati Božje “kucanje”, ali On je taj koji jedini ZNA, tko će i kada doći do spoznaje Njega. Spoznati Njega, znači i imati život vječni u Njemu. Tko na zemlji odbija spoznaju Boga, taj ni na zemlji nije spreman da Mu se preda, pa što će takva osoba na nebu? Bog i takvima daje život, ali samo ovjde i sada. To je priča o žitu i kukolju. Bog zna sve, pa i onoga tko je kukolj posijao. Bog svejedno daje da žive zajedno i žito i kukolj, ali On je taj koji zna kamo će sa žitom, a kamo s kukoljem, kad za to dođe određeno vrijeme. Bog je vladar i vremena, pa tako On zna kada je vrijeme žetve. Da žito ne polegne, zna i žito kad je doseglo puninu rasta Kristova, pa bdije i čeka skoru žetvu.

Kukolju je ionako svejedno!

U Virovitici, ponedjeljak, 29.05.2017., oko 18h                                        prepiska: Gordana Mišić
 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *