Kako izgleda Sotona i njegovi demoni?

Dozvoljeno je kopiranje uz objavu ovog linka: https://www.novizivot.net/…/kako-izgledaju-sotona-i…/
Izvađeno iz članka objavljenog na gornjem linku:
“U pokušaju opisivanja kako Sotona i demoni izgledaju, jedan od velikih problema je u tome što su oni duhovi. Po definiciji, duhovi su netjelesni, a netjelesnim bićima je nemoguće dodijeliti fizička svojstva. Kao duhovna bića, demoni nemaju nos, oči, ruke, noge, rep, ili bilo što drugo što bismo mogli tražiti u izradi opisa. To je jedan od razloga zašto Biblija nigdje ne opisuje Sotonin izgled. “~ iz gornjeg teksta

Gordana Mišić daje komentar koji slijedi:

Što piše u Bibliji?
Evo, pa neka čitatelji sami zaključe:

Ezekiel 28,11 I dođe mi riječ Jahvina:
Ezekiel 28,12 “Sine čovječji, zakukaj tužaljku nad tirskim kraljem. Reci mu: `Ovako govori Jahve Gospod: Gle, ti bješe uzor savršenstva, pun mudrosti i čudesno lijep!
Ezekiel 28,13 U Edenu, vrtu Božjem, ti življaše, resio te dragulj svaki, sard, topaz i dijamant, krizolit, oniks i jaspis, safir, smaragd i zlato. Načinjeni bjehu bubnjevi i frule, na dan ti rođenja bjehu pripravljeni.
Ezekiel 28,14 Postavih te kao raskriljena keruba zaštitnika: bio si na svetoj gori Božjoj, hodio si posred ognjena kamenja.
Ezekiel 28,15 Savršen bješe na putima svojim od dana svojega rođenja dok ti se u srcu ne zače opačina.
Ezekiel 28,16 Obilno trgujući, napuni se nasiljem i sagriješi. Zato te zbacih s gore Božje, istrgoh te, kerube zaštitniče, isred ognjenoga kamenja.
Ezekiel 28,17 Srce ti se uzoholi zbog ljepote tvoje, mudrost svoju odnemari zbog svojega blaga! Na zemlju te bacih i predah te zemaljskim kraljevima da te prezirno gledaju.

Izaija 14,9 Zbog tebe se uzbudi Podzemlje da te dočeka kada dođeš. U tvoju čast ono budi sjene, sve zemaljske mogućnike, ono diže s prijestolja sve kraljeve naroda.
Izaija 14,10 Svi ti oni progovaraju: “I ti si skršen k`o i mi, nama si sličan postao.
Izaija 14,11 Oholost se tvoja sruši u Podzemlje i buka tvojih harfa; pod tobom je ležaj od truleži, a crvi tvoj su pokrivač.
Izaija 14,12 Kako pade sa nebesa, Svjetlonošo, sine Zorin? Kako li si oboren na zemlju, ti, vladaru naroda?
Izaija 14,13 U svom si srcu govorio: `Uspet ću se na nebesa, povrh zvijezda Božjih prijesto ću sebi dići. Na zbornoj ću stolovati gori na krajnom sjeveru.
Izaija 14,14 Uzaći ću u visine oblačne, bit ću jednak Višnjemu.`
Izaija 14,15 A sruši se u Podzemlje, u dubine provalije!
Izaija 14,16 Koji te vide, motre te i o tebi razmišljaju: “Je li to čovjek koji je zemljom tresao i drmao kraljevstvima,
Izaija 14,17 koji je u pustinju svijet obraćao i sa zemljom sravnjivao gradove, koji sužnjeva svojih nikad nije kući otpuštao?

Ezekiel 28,18 Mnoštvom svog bezakonja, nepoštenim trgovanjem oskvrnu svoja svetišta! Pustih oganj posred tebe da te proždre. Pretvorih te na zemlji u pepeo na oči onih što te motre.
Ezekiel 28,19 Svi koji te poznaju među narodima zgroziše se nad tobom! Jer ti strašilo posta, nestade zauvijek.`

Otkrivenje 13,18 U ovome je mudrost: u koga je uma, nek odgoneta broj Zvijeri. Broj je to jednog čovjeka, a broj mu je šest stotina šezdeset i šest.

Komentar Gordane Mišić:

To bio bio podroban opis Lucifera, koji je postao Sotona, kad mu se u srcu “začela opačina”. 

Stoga rečenice poput ovih iz gornjeg posta:
“Kao duhovna bića, demoni nemaju nos, oči, ruke, noge, rep, ili bilo što drugo što bismo mogli tražiti u izradi opisa. To je jedan od razloga zašto Biblija nigdje ne opisuje Sotonin izgled.” , 
smatram LAŽNOM IZJAVOM ili pak NEPOZNAVANJEM BOŽJE ISTINE.

Što se tiče ovih rečenica:
“U pokušaju opisivanja kako Sotona i demoni izgledaju, jedan od velikih problema je u tome što su oni duhovi. Po definiciji, duhovi su netjelesni, a netjelesnim bićima je nemoguće dodijeliti fizička svojstva.”,,

Ne vidim nikakav problem u opisivanju Sotone, već vidim problem u pisanju o njemu, a ne poznavanju materije o kojoj se piše. 
Uostalom, ljudske definicije “duhova” su samo ljudske pretpostavke, a Biblija je jasna.

1. Korinćanima 15,39 Nije svako tijelo isto tijelo; drugo je tijelo čovječje, drugo tijelo stoke, drugo tijelo ptičje, a drugo riblje.

1. Korinćanima 15,40 Ima tjelesa nebeskih i tjelesa zemaljskih, ali drugi je sjaj nebeskih, a drugi zemaljskih.

1. Korinćanima 15,44 sije se tijelo naravno, uskršava tijelo duhovno. Ako ima tijelo naravno, ima i duhovno.

1. Korinćanima 15,45 Tako je i pisano: Prvi čovjek, Adam, postade živa duša, posljednji Adam – duh životvorni.
1. Korinćanima 15,46 Ali ne bi najprije duhovno, nego naravno pa onda duhovno.
1. Korinćanima 15,47 Prvi je čovjek od zemlje, zemljan; drugi čovjek – s neba.
1. Korinćanima 15,48 Kakav je zemljani takvi su i zemljani, a kakav je nebeski takvi su i nebeski.
1. Korinćanima 15,49 I kao što smo nosili sliku zemljanoga, nosit ćemo i sliku nebeskoga.
1. Korinćanima 15,50 A ovo, braćo, tvrdim: tijelo i krv ne mogu baštiniti kraljevstva Božjega i raspadljivost ne baštini neraspadljivosti.

Zaključak: 

Netjelesna bića su izmišljotine ljudske, da bi se čovjek držao u neznanju.
Biblija ima odgovore, pa onaj koga odgovori zanimaju, traži i nalazi, kuca i otvara mu se, moli i prima…..
A oni koji samo slijede tradicijske običaje i slušaju druge ljudske umotvorine, bez da ih provjere u Bibliji, samo su na “širokom putu koji vodi u propast”.

Ivan 8,44 Vama je otac đavao i hoće vam se vršiti prohtjeve oca svoga. On bijaše čovjekoubojica od početka i ne stajaše u istini jer nema istine u njemu: kad govori laž, od svojega govori jer je lažac i otac laži.

Rimljanima 6,19 Kao čovjek govorim zbog vašega tijela, jer kao što dadoste udove svoje u službu nečistoći i bezakonju na bezakonje, tako sad dajite udove svoje u službu pravdi na posvećenje!

U Virovitici, 12.01.2018., petak 03:30h                                 napisala Gordana Mišić

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *