Čemu živjeti?

Zapitajmo se prvo odakle potječemo? Tko nam daje život?

Kad bi on dah svoj u se povukao, kad bi čitav svoj duh k sebi vratio, sva bića bi odjednom izdahnula i u prah bi se pretvorio čovjek. (Job 34, 14.-15.)

Bog je naš Stvoritelj, On nam daje život.
Koji je smisao tog života koji nam Bog daruje?
Smisao je u tome da svojim životom na zemlji proslavimo svoga Tvorca, da Mu ugodimo.
Kako Bogu možemo ugoditi?

A bez vjere nije moguće ugoditi Bogu; jer onaj, koji hoće da dođe k Bogu, valja da vjeruje, da ima Bog i da plaća onima, koji ga traže. (Hebrejima 11, 6.)

Znači Bogu možemo ugoditi vjerom u Njega i pouzdanjem da će nas vratiti k sebi, odakle i potječemo.

Ti se dakle Bogu svojemu vrati, čuvaj ljubav i prevednost i u Boga se svoga uzdaj svagda! (Hošea 12, 7.)

Naš život na zemlji treba odisati ljubavlju. Bog je ljubav i On nam tu ljubav daruje da bismo ju na zemlji mogli proživjeti, osjetiti, dijeliti.
Čemu živjeti?
Upravo je ljubav smisao ljudskog življenja. Ljubav koju nam Bog daje, mi svojim življenjem trebamo pokazati cijelom svemiru, svim Božjim stvorenjima. Ljubav primamo od Boga i živeći tu istu ljubav na zemlji, mi u biti proslavljamo svoga Tvorca i vraćamo se svome Tvorcu ugađajući Mu. Život ispunjen ljubavlju je dar od Boga, a naša je zadaća da zahvalno živimo ljubav i time obradujemo našeg darodavca. Smisao života je u ljubavi. Znači živimo da bismo voljeli, jer smo prije svega mi bili voljeni. Bog nas je toliko volio da je i sebe dao da bismo mi mogli živjeti vječno s Njim u ljubavi.

Amen!

♪♫♪♥♥♥ * ♪♫♪ D.M.+G.M.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *