Živjeti po pravoj vjeri

Što za današnjeg čovjeka znači živjeti po vjeri?
Odgovor na to pitanje nalazimo u Svetom pismu na mnogo mjesta, ali izvojit’ ću samo neka koja današnjem čovjeku mogu biti od velike koristi:

Kološanima 2, 6Kao što primiste Krista Isusa, Gospodina, tako u njemu živite: 7ukorijenjeni i nazidani na njemu i učvršćeni vjerom kako ste poučeni, obilujte zahvaljivanjem.

8Pazite da vas tko ne odvuče mudrovanjem i ispraznim zavaravanjem što se oslanja na predaju ljudsku, na »počela svijeta«, a ne na Krista.9Budući da u njemu tjelesno prebiva sva punina božanstva; te ste i vi 10ispunjeni u njemu, koji je glava svakoga Vrhovništva i Vlasti.11U njemu ste i obrezani obrezanjem nerukotvorenim – svukoste tijelo puteno – obrezanjem Kristovim: 12s njime suukopani u krštenju, u njemu ste i suuskrsli po vjeri u snagu Boga koji ga uskrisi od mrtvih. 13On i vas, koji bijaste mrtvi zbog prijestupâ i neobrezanosti svoga tijela, i vas on oživi zajedno s njime. Milostivo nam je oprostio sve prijestupe, 14izbrisao zadužnicu koja propisima bijaše protiv nas, protivila nam se. Nju on ukloni pribivši je na križ. 15Skinu Vrhovništva i Vlasti, javno to pokaza: u pobjedničkoj ih povorci s njime vodi.
Rimljanima 11, 32. Bog je naime zatvorio sve ljude u neposlušnost da im se svima smiluje.
Rimljanima 11, 36. Sve je od njega, po njemu i za njega. Njemu pripada slava zauvijek. Amen.
Kološanima 3,12 Obucite se dakle kao izabranici Božji, sveti i ljubljeni, u srdačno milosrđe, dobrotu, poniznost, krotkost i strpljivost; 13 Podnosite jedan drugoga i opraštajte jedan drugome, ako ima tko tužbu na koga; kao što je i Gospodin vama oprostio, tako i vi. 14 A povrh svega toga imajte ljubav, koja je veza savršenstva! 15 I mir Kristov neka vlada u srcima vašim, na koji ste i pozvani u jednome tijelu, i zahvalni budite!
1. Korinćanima 13,13 Sada dakle, ovo troje ostaje, vjera, nada i ljubav, ali, ljubav je najveća.

Zaključimo:
Čovjek današnjice može živjeti po pravoj vjeri tek onda kada preda cijelo svoje biće svom Stvoritelju i s ljubavlju Mu služi. Niti jedna vjera u današnjem svijetu nema kod Boga privilegiju, jer Bog gleda na srce svakog pojedinca. Zato pripadnost određenoj vjerskoj zajednici nije spasonosno pitanje. Zajednica pojedinca s Bogom je prava vjera koja spašava. Bogu hvala što je milost sačuvao za svaku osobu na zemlji, a na pojedincu je da sa zahvalnošću prihvati taj Božji dar.

Amen!
♪♫♪♥♥♥ * ♪♫♪ D.M.+G.M.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *