Istinska ljubav

2. Korinćanima 7, 10Jer žalost po Božju rađa neopozivo spasonosnim obraćenjem, a žalost svjetovna rađa smrću.

2. Korinćanima 6, 14Ne ujarmljujte se s nevjernicima. Ta što ima pravednost s bezakonjem? Ili kakvo zajedništvo svjetlo s tamom? 15Kakvu slogu Krist s Belijarom? Ili kakav dio vjernik s nevjernikom? 16Kakav sporazum hram Božji s idolima? Jer mi smo hram Boga živoga, kao što reče Bog: Prebivat ću u njima i hoditi među njima; i bit ću Bog njihov, a oni narod moj. 17Zato iziđite iz njihove sredine i odvojite se, govori Gospodin, i ništa nečisto ne dotičite i ja ću vas primiti. 18I bit ću vam otac i vi ćete mi biti sinovi i kćeri, veli Gospodin Svemogući.

Izaija 53, 11»Tko da povjeruje u ono što nam je objavljeno, kome se otkri ruka Jahvina?«

Izaija 54,  6Jest, k’o ženu ostavljenu, u duši ucviljenu, Jahve te pozvao. Zar se smije otpustiti žena svoje mladosti, pita Bog tvoj. 7»Za kratak trenutak ostavih tebe, al’ u sućuti velikoj opet ću te prigrliti. 8U provali srdžbe sakrih načas od tebe lice svoje, al’ u ljubavi vječnoj smilovah se tebi«, govori Jahve, tvoj otkupitelj.

Izaija 54, 10Nek’ se pokrenu planine i potresu brijezi, al’ se ljubav moja neće odmać’ od tebe,

nit’ će se pokolebati moj savez mira«, kaže Jahve koji ti se smilovao.

Izaija 54, 4Ne boj se, nećeš se postidjeti; ne srami se, nećeš se crvenjeti. Zaboravit ćeš sramotu svoje mladosti i više se nećeš spominjati rugla udovištva svoga. 5Jer suprug ti je tvoj Stvoritelj,

ime mu je Jahve nad vojskama; tvoj je otkupitelj Svetac Izraelov,  Bog zemlje svekolike on se zove.

Izaija 54, 1Kliči, nerotkinjo, koja nisi rađala; podvikuj od radosti, ti što ne znaš za trudove!

Jer osamljena više djece ima negoli udana, kaže Jahve.

Izaija 54, 14Na pravdi ćeš biti zasnovana. Odbaci tjeskobu, nemaš se čega bojati, odbaci strah jer ti se neće primaći. 15Ako li te napadnu, neće doći od mene; tko se na te digne, zbog tebe će pasti.

Izaija 54, 17Neće uspjeti oružje protiv tebe skovano. Dokazat ćeš da je zao svaki jezik što na te udari na sudu. To je baština slugu Jahvinih, to im je pobjeda od mene« – riječ je Jahvina.

Izaija 55, 10»Kao što daždi i sniježi s neba bez prestanka dok se zemlja ne natopi, oplodi i ozeleni da bi dala sjeme sijaču i kruha za jelo, 11tako se riječ koja iz mojih usta izlazi ne vraća k meni bez ploda, nego čini ono što sam htio i obistinjuje ono zbog čega je poslah.«

Rimljanima 8, 28Znamo pak da Bog u svemu na dobro surađuje s onima koji ga ljube, s onima koji su odlukom njegovom pozvani. 29Jer koje predvidje, te i predodredi da budu suobličeni slici Sina njegova te da on bude prvorođenac među mnogom braćom. 30Koje pak predodredi, te i pozva; koje pozva, te i opravda; koje opravda, te i proslavi.

Rimljanima 8, 35Tko će nas rastaviti od ljubavi Kristove? Nevolja? Tjeskoba? Progonstvo? Glad? Golotinja? Pogibao? Mač?

Rimljanima 8, 38Uvjeren sam doista: ni smrt ni život, ni anđeli ni vlasti, ni sadašnjost ni budućnost, ni sile, 39ni dubina ni visina, ni ikoji drugi stvor neće nas moći rastaviti od ljubavi Božje u Kristu Isusu Gospodinu našem.

Rimljanima 8, 25Nadamo li se pak onomu čega ne gledamo, postojano to iščekujemo.

“Istinska snaga ljubavi dolazi do izražaja tek onda kad nekoga volimo iz daljine.
Ako ljubav opstane bez dodira tijela, onda nema veće sile od nje.“
– Amen!

♪♫♪♥♥♥ * ♪♫♪ D.M.+G.M.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *